Ekonomistler, yüksek frekanslı göstergelerin üçüncü çeyrekte büyümenin artacağını, ikinci çeyrekteki % 9,9'luk daralma ile Türkiye ekonomisinin koronavirüs döneminde "V" tipi bir büyüme ile çıkacağını öngörülüyor. Mart ayından itibaren yeni tip koronavirüs salgınının ciddiyetinin anlaşılmasıyla küresel çapta alınan önlemlerin etkisi ilk önce lojistik, turizm, perakende gibi sektörlerde hissedildi.
Türkiye'de gayrisafi yurt içi hâsılanın gelecek dönemde izleyeceği seyir açısından, Reel Kesim Güven Endeksi, ihracat, kapasite kullanım oranı, sanayi üretim endeksi gibi veriler öncü gösterge niteliği taşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan dış ticaret verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı Ocak ayında 14,7 milyar dolarla yıllık % 5,9 ve Şubat ayında 14,6 milyar dolarla yıllık %1,9 artış kaydetti.
İhracat yıllık bazda Mart ayında % 18,3'lük, Nisan’da % 41,5'lik ve Mayıs’ta % 41 geriledi. İhracat Haziran’da % 15,6 ile yükseliş kaydetse de ilk yarıda toplam 75 milyar dolarla geçen yılın aynı dönemine göre, Türkiye'nin dış satımında % 15,1 düşüş yaşandı. Temmuz ayına gelindiğinde Türkiye'nin ihracatı 15 milyar dolar oldu. Nisan ayında 8 milyar 974,3 milyon dolarla görülen yılın dip seviyesinden başlayan yükselişini 3. aya taşıdı.